Deelootoo

Deelootoo is software ontwikkeld door Igor Quik waarmee auto’s gedeeld kunnen worden. Via deze software kunnen gebruikers via hun smartphone een Deelootoo reserveren, openmaken en betalen.

Hij is twee jaar gelden begonnen in samenwerking met een auto schade en herstel bedrijf om zo kennis van auto’s en ICT te combineren. Igor benadrukt dat hij geen autoverkoper is maar puur de dienst aanbiedt. Hij kijkt samen met klanten naar de middelen die beschikbaar zijn en hoe daar een slim deelsysteem van gemaakt kan worden.

Welk probleem lost het op?

Een auto vervoert gemiddeld 1,2 personen per keer en staat 98% van de tijd stil. Igor probeert met het deelsysteem elektrisch rijden bereikbaar te maken voor iedereen omdat het vaak duur is.

Hoe werkt het?

In de app kun je zien waar de auto staat en je reserveert hem voor een bepaalde tijd. Met de app op je smartphone kun je de auto openmaken en betalen. De Deelootoo kost voor een uur ongeveer 7 euro en daar krijg je 15 kilometer bij.

Voor wie?

Toen Igor begon dacht hij vooral aan de doelgroep ouderen. Nu komt hij erachter dat het vooral jongeren en gezinnen zijn die er gebruik van maken. Gezinnen staan vaak op een kantelpunt van een tweede auto aanschaffen of niet, dat is het moment dat een Deelootoo aantrekkelijk is om te gebruiken.

Hoe loopt het initiatief nu?

Het initiatief is makkelijk uitrolbaar, hij levert de dienst en heeft een lokaal iemand nodig die één of meerdere auto’s beheert.

Nog niet iedereen is klaar voor het autodelen. Voor veel mensen bepaalt de auto die je hebt nog steeds een deel van je status.

Toekomst

In Zeeland is het aantal auto’s per gezin flink hoger dan in de randstad en valt er dus meer te besparen. Igor verwacht dat er in de toekomst een hotspot zal zijn per woonkern met deelvoertuigen. Daar ga je dan naartoe met de fiets of het voertuig komt naar jou toe.

Bent u geïnteresseerd in het Deelootoo systeem of wilt u meer weten over dit initiatief? Neem dan contact op met Igor!

Bezoek de website

Contactpersonen

Igor Quik

Igor Quik

Initiatiefnemer