Zonnetrein Hulst

De zonnetrein in Hulst is een initiatief van Jean- Paul Mahu en Stichting Voor IETS gaat de zon op.

Hoe is het initiatief ontstaan?

De zonnetrein is in het leven geroepen toen kinderen van de lokale basisschool niet meer naar het kinderdagverblijf mochten worden gebracht met een tractor en huifkar. De zonnetrein brengt nu deze kinderen elke maandag, dinsdag en donderdag naar het dagverblijf en neemt onderweg ook kinderen bij gastoudergezinnen mee.

De zonnetrein is daar ook gestationeerd en wordt door 78 zonnepanelen van elektricieit voorzien. 

Wat doet de zonnetrein nog meer?

Op woensdag rijdt de zonnetrein gratis met ouderen uit de binnenstad van Hulst naar de markt, drinken een kop koffie en maken een rit door de polder waarna de ouderen weer worden teruggebracht.

Op vrijdag rijdt de zonnetrein kosteloos naar de Albert Heijn waar ouderen die niet meer mobiel zijn hun boodschappen kunnen doen. 

Wanneer er evenementen in Hulst en omstreken zijn probeert de zonnetrein bezoekers in hun mobiliteitsbehoefte te voorzien. De trein brengt mensen van A naar B met vermaak.

Hoe loopt het initiatief nu?

Het initiatief loopt goed, de zonnetrein is dagelijks op pad. De zonnetrein heeft plek voor ongeveer 24 personen en wordt bestuurd door 4 vrijwillige chauffeurs.

Is het initaitief opschaalbaar? 

De initiatiefnemers willen graag een nieuwe zonnetrein aanschaffen. De trein waar nu mee gereden word is al wat ouder en schokt, waardoor ouderen niet allemaal meer mee willen. Met een nieuwe zonnetrein zou dat wel weer kunnen. Ook kunnen met de nieuwe trein 60 personen worden vervoerd en kan er 45 kilometer per uur gereden worden i.p.v. 25 waardoor ze een breder gebied kunnen betrekken. Ze willen dan ook graag de zonnetrein Zeeuws-Vlaanderen gaan heten.

Wilt u een oproep doen op de zonnetrein of helpen met de financiering voor een nieuwe trein? Neem dan contact op de Jean-Paul!

Bezoek de website

Contactpersonen

Jean-Paul Mahu

Jean-Paul Mahu

Initiatiefnemer