Zonnebloemauto Ter Weel

De Zonnebloemauto is een rolstoelauto die te huur is voor iedereen die op zoek is naar vervoer met een rolstoel of scootmobiel. De auto is geschikt voor 1 rolstoel of scootmobiel en daarnaast kunnen nog 4 personen inclusief chauffeur worden vervoerd. In Zeeland staan nu twee Zonnebloemauto’s, één in Goes en één in Terneuzen. De Zonnebloemauto is sinds oktober 2017 te huur bij Ter Weel in Goes.

De Zonnebloemauto is een initiatief van Nationale Vereniging de Zonnebloem i.s.m. Welzorg. Er staan Zonnebloemauto’s verspreid over heel Nederland.

Zelfstandigheid

De Zonnebloemauto zorgt ervoor dat mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel of scootmobiel ook zelfstandig kunnen zijn. Het aanpassen van een auto is kostbaar en ook het openbaar vervoer is geen ideale oplossing. Met de Zonnebloemauto kunnen deze mensen gaan waar en wanneer men wil. De auto mag zelfs voor meerdere dagen worden gehuurd waardoor je hem mee kan nemen op vakantie.

Hoe werkt het?

Het eerste wat je moet doen is een Zonnebloemauto pas aanvragen. Deze pas kan alleen worden aangevraagd door de persoon die gebruik maakt van een rolstoel of scootmobiel. De kosten hiervoor zijn eenmalig 10 euro. Met het pasnummer kan de Zonnebloemauto worden gereserveerd.

Je kan de auto reserveren via de webiste of door te bellen naar Welzorg (088 – 0016 717). Zij kijken vervolgens of de auto nog beschikbaar is. Heb je zelf geen chauffeur? Dan kun je bij het reserveren aangeven of je een beroep wil doen op een vrijwillige chauffeur. De bediening van de auto is niet aangepast.

De auto kost 40 euro per dag en daar krijg je 100 kilometer bij. Wanneer je meer wil rijden kost dat 0,20 euro per kilometer. Alle brandstofkosten zijn exclusief.

Samenwerken

Ter Weel werkt samen met een sociaal poetsbedrijf die de auto schoon houdt. Ook de gemeente helpt mee door het beschikbaar stellen van een parkeerplaats voor de auto. Ter Weel zou ook graag samenwerken met bijvoorbeeld een garage die de auto gesponsord wil onderhouden. Die partij hebben ze nog niet kunnen vinden.

Wil jij ook gebruik maken van de Zonnebloemauto of wil je je beschikbaar stellen als vrijwilliger? Kijk dan op de website of neem contact op met Mourijn van ’t Hof!

Bezoek de website

Contactpersonen