Stichting Dorpsbusje Ellewoutsdijk

In 2010 is de lokale basisschool in Ellewoutsdijk gesloten. Daarom heeft een groepje vrijwilligers Stichting Dorpsbusje Ellewoutsdijk in het leven geroepen. Met het busje worden nu elke dag kinderen naar de dichtstbijzijnde basisschool gebracht. Dit zijn basisscholen binnen een straal van 6 kilometer vanaf Ellewoutsdijk in Driewegen, Ovezande en Oudelande.

Elke ochtend worden om 07:55 de eerste kinderen opgehaald, daarna rijdt de bus nog een keer zodat alle kinderen op tijd op school zijn. Het busje naar de basisscholen wordt gratis aangeboden. De kinderen worden opgehaald bij een centraal verzamelpunt in het dorp.

Een basisschool in de buurt is belangrijk voor de leefbaarheid in het dorp. Er wordt daarom gehoopt dat gezinnen met jonge kinderen toch in het dorp willen komen wonen en gebruik maken van het busje naar de basisschool.

Naast het naar school brengen van de kinderen wordt het busje ook voor andere doeleinden ingezet. Op maandagochtend worden bijvoorbeeld senioren uit het dorp naar het zwembad in Kapelle gebracht. Op dinsdagochtend rijdt het busje naar de markt in Goes. Ook mag het busje worden gebruikt wanneer er activiteiten door verenigingen in en om het dorp worden georganiseerd. Voor deze doeleinden wordt een kostendekkende bijdrage gevraagd.

De Gemeente Borsele heeft het busje aangeschaft die de stichting in bruikleen heeft. De bus is gefinancierd door Europese subsidies en sponsoren. Het busje is nu bijna 8 jaar oud en begint vaker behoefte te hebben aan onderhoud. Dat wordt gefinancierd door het houden van verschillende acties en sponsoren.